Jedzenie bez wątpienia sprawia nam wielką przyjemność. Warto więc oddać hołd tym, którzy gotowaniem zajmują się zawodowo
– w końcu robią to dla nas. Dobra okazja ku temu przypada 20 października, kiedy obchodzimy Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni. Z tej właśnie okazji w grupie Tygryski odbyło się wyjątkowe, pouczające i bardzo interesujące spotkanie z naszymi wspaniałymi przedszkolnymi kucharkami. Pani Ula pokazała dzieciom przybory kuchenne i dokładnie wyjaśniła do czego służą, a pani Agnieszka pokazała jak się robi wieloziarnisty chlebek. Dzieci z chęcią zadawały pytania i aktywnie uczestniczyły w zajęciach. Następnie samodzielnie zrobiły zdrowe i niezwykle smaczne kanapeczki. W naszym przedszkolu mamy najlepsze kuchareczki, które dbają
o zdrowe odżywianie wszystkich dzieci. Dziękujemy pani Urszuli Bryś, pani Agnieszce Krowiak i pani intendentce Katarzynie Tesznar za te wszystkie pyszne śniadanka, obiadki i podwieczorki.
Monika Sokołowska – Supel
